Dr. Alpay TUNCAR ve Dr. Kadir KÜÇÜKCERAN tarafından Diş Hekimlerine yönelik Temel Yaşam Desteği (TYD) eğitimi verildi.

Temel Yaşam Desteği hayat kurtarmak amacı ile hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra, solunumu ve/veya kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalelerdir. 2010 yılı AHA klavuzu ile birlikte basitleştirilmiş temel yaşam desteği uygulaması ortaya konmuştur. Bu müdahale eğitim sonrası herkes tarafından uygulanabilecek bir uygulamadır. İnsan hayatı için her an önemlidir. Ama en önemliside resüsitasyon anıdır. O anda ise etrafında temel yaşam desteği eğitimi almış ve bunun farkındalığında olan birisine rast gelmek ne kadar önemlidir. Ülkemizde temel yaşam desteği eğitimi almamış kimsenin kalmamasını amaçlayan ATUDER temel yaşam desteği eğitimlerine önem verilmektedir. Bu kez de Konya Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimleri ve çalışanlarına temel yaşam desteği eğitimini, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D doktorlarından,  Dr. Alpay TUNCAR ve Dr. Kadir KÜÇÜKCERAN tarafından yaklaşık 200 katılımcıya verilmiştir.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Dr. Alpay TUNCAR ve Dr. Kadir KÜÇÜKCERAN'a teşekkür ederiz

Fotoğraflar

• Dahili Aciller Kursu Ankara