Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ATA ve ATU meslektaşlarımızın son olayla ilgili basına ve kamuoyuna duyurusudur.

Basına ve Kamuoyuna!

16.12.2015 gecesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde çok üzücü bir olay yaşanmış, bir hasta yakını acil servis sınırları içerisinde silah çekmiş ve sonunda ateş alan silah genç bir hekim arkadaşımızı yaralamıştır. Bu olay hepimizi derinden etkilemiş ve acil servisimiz, gerek fiziksel, gerekse psikolojik olarak hizmet verilemez hale gelmiştir. Olay sonrasında hastane yönetimimiz gerekli desteği sağlamış olsa da, olayın sağlık çalışanları üzerindeki etkisi kolay unutulacak cinsten değildir.

Acil Tıp hekimleri ve acil servis personelleri olarak "can güvenliğimizden gün geçtikçe daha fazla" endişe duymaktayız. Yaşam kurtarmak gibi bir çok kutsal amaç uğrunda, atıldığımız mesleklerimizde, kendi hayatlarımızın güvenliğinden emin olamamak, çalışma şevkimizi ve huzurumuzu kaçırmaktadır. Bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için daha kapsamlı tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir.

Bu tür şiddet olaylarının, tüm sağlık çalışanlarını etkilediği kadar, acil serviste bulunan hastaların da güvenliğini tehlikeye atan, daha büyük bir problemin parçası olduğunu unutmamalıyız.

Tüm sağlık çalışanlarının birlik olması gerektiğini hatırlatarak, kendilerine hizmet etmek için bulunduğumuz değerli halkımızın da bize destek olmasını ümit ediyoruz.

Saygılarımızla,

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Çalışanları

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ LANETLİYORUZ!

• Basic Point of Care Ultrasound  Course Jordan
  • Basic Point of Care Ultrasound  Course India