Travma Görüntülemesinde Tuzaklar Kursu 26.12.2015 Ankara Kursun Genel bir değerlendirilmesi

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Acil Görüntüleme Çalışma  Grubu Başkanı Prof. Dr. A. Sadık GİRİŞGİN kurs hakkında ki değerlendirmeleri;

Bu kurs daha önce yaptığımız kurslardan farklı değişik bir kurs Türkiye de ilk defa yapılan bir kurs, bu kursun mimarı da Doç. Dr. E. Erol ÜNLÜER’dir. Bu kursta klinisyenleri bekleyen bazı tuzakları nasıl atlatabileceklerini göstermeye çabaladık. Güzel bir kurs olduğunu düşünüyorum, umarım faydalı olmuşuzdur dedi.

Acil Görüntüleme Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. E. Erol ÜNLÜER ise kursu şöyle değerlendirdi;

Bu alandaki ilk kursumuz, Görüntüleme grubu olarak bu kurslar devam edecek, Acil Tıp Uzmanı meslektaşlarımıza bunu öncelikle duyuralım. Bu kursun bir önemi daha var.  Bu kursda Radyoloji ve Ortopedi Profesörlerinden destek aldık. Eklem ve Kemik Cerrahisi Derneği ile ortaklaşa bu kursu yaptık. İlerleyen dönemlerde de bu ortaklığımız devam edecek. Bu şu anlama geliyor, artık acil tıp uzmanlarını diğer kliniklerde kabul etmiş durumda, ortak aynı masa etrafında toplanmış durumdayız o yüzden çok güzel ve değerli bir kurs oldu.

Bundan sonraki zamanlarda da sadece USG değil, Direkt Grafi, Tomografi konularında Acil Servisin ihtiyacı olan bütün görüntüleme alanlarında kurslarımızı camiamızın üyeleri ile buluşturmaya çalışacağız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız, ATUDER Acil Görüntüleme Çalışma Grubu olarak dedi.

2016 yılı için de bazı planlamalar içerisindeyiz, Şöyle ki; 2016 Ocak ayı içerisinde planlamalarımızı bitirip, Acil Tıp Uzmanlarıyla buluşturmak için spesifik bir Acil Görüntüleme  Sempozyumu yapacağız dedi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

Bu kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Fotoğraflar için Tıklayınız

• Dahili Aciller Kursu Ankara
  • 56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) İstanbul
  • Acil Serviste Hasta Yönetimi Kursu