Prof. Dr. Başar CANDER'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çalışan doktorlara yönelik şiddet olayı ile ilgili basın duyurusu

VAN’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA LİNÇ GİRİŞİMİ

Acil Tıp Uzmanları Derneği ( ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER ,Sağlık çalışanlarına yapılan çirkin saldırıyı kınayarak bir açıklamada bulundu.

Sizden utanıyoruz ve olayı şiddetle kınıyoruz ifadesinde bulunan; Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof.  Dr. Başar CANDER , adli ve idari girişimlerin ilgili kurumlar tarafından yapılarak sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Bu konunun sonuna kadar  takipçisi olacağız dedi.

“15 DAKİKA DAYAK YEDİM”

Van Bölge Eğitim Araştırma  Hastanesi Acil Servis Doktoru Kudbettin DİNÇER, “15 Dakika Dayak Yedim” olayın nasıl gerçekleştiğini anlatırken bile o akşamki şoku üstünden atamadığı görülüyordu.

Hastanemiz Aciline 21.06.2014 tarihinde elinde ateşli silah yaralanması sonucu başvuran hastaya gerekli tıbbi hizmet verildi.

Acil Servis Dr. DİNÇER, “Gece elinden ateşli silah yaralanması ile getirilen kişiye ben dahil 5 doktor arkadaşımla beraber müdahale ettik ve ilk tedavisinin ardından müşahede odasına aldık. Bir gün hastanede kaldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edeceğimizi söyledik. Bir süre sonra odaya gittiğimde benimle tartışmaya başladı. Önce sağlam eli ile omzuma yumruk attı. Ben ne olduğunu anlayamadan odanın önüne yaklaşık 30 kişi gelerek tekme ve yumruklarla bana saldırdılar. Çoğunun belinde tabanca vardı ve bazıları dayak sırasında sürekli ellerini bellerine götürüp getiriyordu. 15 dakika dayak yedim. Yarım saat odada kilitliydim. O an hayatım gözümün önünden geçti. Öleceğimi düşündüm” dedi.

Kaçtığı depoda yaklaşık yarım saat rehin kalan doktor, linç girişiminden, takviye polis ekipleri tarafından kurtarıldı. 5 gün iş göremez raporu alan Dinçer yaşadıklarının tam bir kâbus olduğunu söyledi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET BİTMİYOR

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER ,bir hafta geçmemişti ki yine aynı hastanede acil servis doktorlarımızdan Uzm. Dr. Himmet NAK saldırıya uğradı.

25.06.2014 tarihinde gece saatlerinde alkollü ve trafik kazası geçirmiş ve 112 ile hastaneye getirilmiş orta yaşlı bir hasta ile ilgili Acile gelen hastaya tüm müdahaleleri yapılıyor. Hasta bana neden bakılmıyor diye devlete, hastaneye küfürler ederek acil servisi izinsiz terk edip gidiyor. Aradan yarım saat geçtikten sonra 20 kadar hasta yakını  ile hastaneye gelerek ,  acil serviste önüne ilk çıkan doktora linç girişiminde bulunuyorlar.

Dr. Başar CANDER ,savaşlarda dahi dokunulmayan, düşmanlarını bile tedavi etmek konusunda tereddüt etmeyen doktorlara olan saldırılar için kınamak lafı hafif kalır.

Gece gündüz çalışan meslektaşlarımıza yapılan bu saldırı hiçbir kelime ile ifade edilemeyecek kadar seviyesiz ve insanlık dışıdır.

CANDER ,Vahşice yapılmış olan bu saldırı sadece Dr. Himmet NAK ve Dr. Kudbettin DİNÇER’e değil, tüm doktorlara yapılmıştır, tüm insanlığa yapılmıştır. Kabul edilebilir değildir. Bu insanlık dışı davranışı yapanların tarih boyunca lanetle anılacağını biliyoruz ve adalet önünde cezalarının verilmesini  istiyoruz dedi.

Prof. Dr. Başar CANDER

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)

• Hukukta Tıbba Dair Herşey
  • Dinamik Acil Tıp Eğitimi EMDATE 4  Gaziantep