Acil Tıp Uzmanı Dr. Ertan ATABEY'e yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Sağlıkta şiddet kötü yüzünü bir kez daha gösterdi. Tarsus Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanlarından ve derneğimiz asil üyelerinden, Dr. Ertan ATABEY, bir hasta tarafından sözlü ve  fiziksel şiddete maruz kaldı. Darp edildi.

Dr. Ertan ATABEY, kafa travması nedeniyle 12 saat süreyle yoğun bakımda takibi yapıldı, bugün itibariyle de (19.11.2016) beyin cerrahisi servisinde takibi devam etmektedir.

Ülke ve insana daha sağlıklı bir gelecek sunmak adına “her zaman, her yerde, her koşulda” ter döken Acil Sağlık çalışanlarımızın huzuru ve güvenliğinin her şeyin başında geldiği,  gerektiği artık bilinmelidir. Gece gündüz 24 saat çalışan meslektaşımıza  yapılan bu saldırı hiçbir kelime ile ifade edilemeyecek kadar seviyesiz ve insanlık dışıdır.

Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe, şiddeti ve kaba kuvveti meşru kılamaz. Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği ( ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, Dr. Ertan ATABEY'e yapılan bu insanlık dışı davranışı şiddetle kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun diyoruz.

• Acil Serviste Hasta Yönetimi Kursu
  • ATUDER 2020 Fotoğraf Yarışması
  • 6th International Emergency & Cardiac Care Symposium
  • Geriatrik Aciller Sempozyumu