14 Mart Tıp Bayramı mesajımız

“14 Mart 1927 Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin kuruluş tarihidir ve aynı zamanda 1915’te İstanbul’un işgal edilmesi üzerine tıp fakültesi öğrencilerinin İngilizlere karşı organize olarak protesto düzenledikleri tarihidir. Bu hareket işgalcilere karşı ilk organize protesto olarak tarihteki yerini alır. 1937 yılından bu yana da 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ancak bu kutsal hizmet insanoğlunun varlığı ile beraber başlamıştır. İnsanlık tarihi kadar kadim olan bu meslek ilk günden beri özveri ve fedakarlıkla yerine getirilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için tüm senenin tüm günlerinin yirmi dört saatinde; hafta sonlarında, yaz tatillerinde, resmi ve dini tatillerde hiç durmadan her insanın temel hakkı olan sağlığı ulaştırmak için mesai yapan bu kahramanlar ordusu sağlık çalışanları en ulvi makamları, en kıymetli takdirleri emekleriyle hak etmektedirler.

Bu sağlık kahramanları bu kadar kıymetli vazifelerini bu denli özveri ile yaparlarken çok sayıda hak etmedikleri her nevi şiddete uğramak, özlük haklarından kısıtlanmak, acil servislerde aşırı yoğun fakat acil olmayan hastalarla uğraşmak gibi önlenebilir zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Sağlıkçılar için anlamlı olan bugünde ilgili makamlardan bu sıkıntılarımızın giderilmesini; ülkemizde sağlık hizmetlerinin düzeyinin ve kalitesinin daha da artması için bizlere daha çok imkan tanınmasını talep ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun dört bir köşesinde, köyünde, kasabasında büyük özveriyle insan sağlığına hizmet eden tüm sağlık çalışanlarımızın ve tüm dünyanın sağlıklı bir geleceğe kavuşması için çalışan tüm tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)

• 2. International Emergency Medicine & Family Medicine Sympozium
  • II. Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi
  • Doğu Anadolu Acil Tıp Günleri ( Erzurum )