Acilin Öyküsü 2017 yarışmamız sonuçlandı

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak bu yıl üçüncüsünü  düzenlediğimiz Acilin Öyküsü 2017 Yarışmamız sonuçlandı.  Dereceye giren eserler ve yazar isimleri aşağıdadır.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, bu yarışmamıza eser gönderen ve dereceye giren tüm yazarlara ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İrtibat için;

Menderes Hazır   : 0312 426 12 14   GSM: 0544 835 92 70 mendereshazir@gmail.com

Birinciler

“Yüreğim Kanarken Yüreğiniz Kan Ağlıyordu “ adlı öyküsüyle Sayın Münire DERİNDAĞ

“Ömürden Bir Parça “ adlı öyküsüyle Sayın Fatma ÇAKMAK

İkinciler

“Ayaz Geceye Dolan Bir Kucak Hüzün” adlı öyküsüyle Sayın Cumali YILDIRIM

“Acile Kapı” adlı öyküsüyle Sayın Hatice MERAKLI

Üçüncüler

“İmdat” adlı öyküsüyle Sayın İsmail ÇEVİK

“İki Renk” adlı öyküsüyle Sayın Kübra ŞAMAN

Takdim

Her insan farklı bir dünyadır. Yaşadıkları olaylar insanlara farklı bakış açıları kazandırır. Elde edilen tecrübeler yeni ufuklar açar. Bu tecrübelerin sentezi ileri doğru yol alırken insanlığa yol gösterir. Birçok pozitif ilme tecrübelerin çok önemli katkıları olmuştur. İnsanların farklı deneyimler yaşadığı önemli yerlerden birisi de acil servislerdir. Yıllık başvuru sayılarına baktığımızda toplumun her kesiminden insanın bir şekilde acil servislerde yollarının kesiştiğini görebiliyoruz. Farklı bir âlemdir acil servisler. Kişilerin beklentileri farklıdır, duyguları farklıdır, bulunduğu yerler farklıdır burada. Her şey farklı olsa da acil servisler duyguların doruk noktaya ulaştığı ortak yaşam alanlarıdır aynı zamanda.

Acil serviste doktorlar vardır, hemşireler vardır, sağlık memurları vardır, sekreterler vardır; hastalar ve hasta yakınları vardır, güvenlik birimleri vardır. Yirmi dört saatin her diliminde acil serviste yaşamın bir parçası vardır. Bu kadar stresli, riskli, bilinmeyenlerle dolu yaşam alanlarında birbirimizi anlamaya, olaylara farklı yönlerden bakmaya daha çok ihtiyacımız var. Yaşanan sorunların temelinde belki de bu farklı bakış açılarını geliştiremememiz yatıyor.

Birçok insanın yaşantısında acil servisler unutulmaz duyguların, olayların yaşandığı yerler olmaya devam ediyor. Buralarda yaşadığımız hikâyeleri anlatıyoruz dilimiz döndüğünce ama yaşadığımız şeyleri ifade edebilmenin diğer güzel bir yolu da kâğıda, kaleme dökmek. Bu çalışmamızla yazarak acil servislerin her bir paydaşının yaşadığı tecrübeleri iletmesini, bu şekilde değişik bakış açılarıyla yaşanan olayların acil servis sorunlarına bir nebze de olsa katkı vermesini sağlamak istedik. Geçen yıl yaptığımız çalışma çok ilgi gördü ve yaşanılan tecrübelerin aktarılması, duyguların yazıya dökülmesi sorunların çözümü için bir umut ışığı hâline geldi. Bu yıl geçen yıldan kazandığımız deneyimle daha farklı bir konuma geldik. ATUDER olarak acil servislerin insan hayatındaki önemini anlatmayı bir hedef olarak görüyor, çalışmamızı da bu amaca hizmet eden sosyal bir sorumluluk bilinciyle ortaya koyuyoruz. Elimize ulaşan birbirinden etkileyici öyküler bizlere önemli bir katkı sağladı. Çalışmamızı acil servis konusunda gerekli düzenlemeleri yapmakla yükümlü olan birimlere de ulaştırarak faydalanmalarını arzu ediyoruz.

Hep sıra dışı olduk, hep farklı projeler ürettik, hep lider olduk ve başkaları hep arkamızdan geldi. Bu çalışma da ATUDER’in farkını ortaya koyan bir çalışma oldu. Hastalarla ve hasta yakınlarıyla aynı gemide olduğumuzu gösteren bu proje, istikrarla daha iyiye gitmemiz için atılan dev bir adımdır.

Bu güzel çalışmaları birlikte yaptığımız başta fikir öncüsü olan Prof. Dr. Cengiz Yakıncı hocamıza ve çok değerli jüri üyelerimize acil camiasına katkılarından dolayı teşekkür ediyor, kitabın acil servislerde birlikte aynı zorlukları yaşayan her kesimden insanın ortak dili olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Başar CANDER

ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı

Kitabın tamamını okumak için aşağıdaki kapağı tıklayınız.

• 6th International Emergency & Cardiac Care Symposium
  • Geriatrik Aciller Sempozyumu
  • Temel USG Kursu İ S T A N B U L
  • Acil Servis'te Kışı Yönetmek Sempozyumu