1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi, EUSEM’in web sayfasında yayınlandı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, 08 - 11 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceğimiz ,1st Disaster and Pre-Hospital Management in Middle East Congress, üyesi olduğumuz European Society for Emergency Medicine (EUSEM) tarafından aşağıdaki bağlantıdan da anlaşılacağı üzere web sayfalarında yayınlanmıştır.

Son yıllarda bölgemizde yaşadığımız insanlık dramının tarifi imkansızdır ki bu dramda en çok mağdur olan da sivil hayatlar olmaktadır. Yaşanan bu kitlesel göç ve beraberinde getirdiği sağlık ve sosyal problemleri dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamlarının katılımı ile tartışılacak olması bölgemiz için çok büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizin mülteciler için yaptıkları ortadadır. Aynı zamanda ülkemiz yöneticilerinin yaptığı sağlık programında; Afet'e hazırlık ve hastane öncesi yönetiminin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kongremiz bu alanlarda hizmet veren tüm sağlık ve sivil savunma ekiplerine büyük katkı sağlayacaktır. Dünya genelinde konusunun uzmanı konuşmacıların ve bilimsel programda yer alan güncel konuların, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde (özellikle 112 ve sivil savunma ekipleri başta olmak üzere) ve acil servislerde görev yapan meslektaşlarımızın afet hakkında farkındalıklarının artmasına da büyük katkı sağlayacaktır.

Bunun yanında Ortadoğu ülkelerinin acil sağlık sistemlerinde görev yapan yöneticilerin de bu programa katılmaları ile birlikte; hem afete müdahale de aynı dili konuşma adına hem de Ortadoğu halkının birbirleri ile dostluğunun pekiştirilmesi adına bu kongrenin çok önemli olduğunu düşünmekteyiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak

1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi’nin geniş kitlelere duyurulması ve özverili çalışmalarından dolayı Organizasyon Komitesine teşekkür ederiz.

• Acil Servis Çalışanları için İletişim Becerileri 1 Kursu
  • Acilin Şarkısı 2018 yarışması