1. Kayseri Acil Günleri 14 - 15 Aralık 2017 genel bir değerlendirme.

14-15 Aralık 2017 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)  işbirliği ile “1. Kayseri Acil Günleri” yoğun bir katılım ve başarı ile gerçekleştirildi. Tamamen pratisyen hekimlerin katıldığı sempozyuma Kayseri ili dışında Yozgat, Çorum, Rize, Ordu, Samsun, Giresun, Amasya, Gaziantep, Karabük, Aksaray, Tokat gibi yurdumuzun pek çok yerinden katılım oldu.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine son mecburi hizmet kurası ile atanan pratisyen hekimlere verilmesi planlanan eğitim hem ilçe hastanelerinden hem çevre illerden gelen yoğun istek üzerine sempozyum olarak düzenlenmiştir. Sempozyum tamamen ücretsiz yapılmıştır. Başta ATUDER olmak üzere Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinin katkıları ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis uzman doktor ekibinin özverili katkıları ve yaklaşık 145 yeni mezun pratisyen arkadaşımızın katılımları ile eğitimler çok verimli geçti.

Eğitimin amacı özellikle periferde çalışan hekimlere teorik bilgiden ziyade acil servislerde kullanabilecekleri pratik bilgileri vermekti. Tecrübeli uzman meslektaşlarından acil servislerde yaşanabilecek problemlere karşı çözüm önerileri anlatılırken özellikle ileride acil tıp uzmanı olmak isteyecek uzman adaylarına acil tıp uzmanlığı eğitimi anlatıldı. Eğitimin sonunda katılımcılardan çok güzel geri bildirimler alındı. Onlara “sizce neyi doğru yaptık neyi eksik yaptık” diye sorduk. Katılımcıların çoğu memnuniyetlerini bildirdi, tekrarını istediklerini ve beraberinde birkaç önerilerini ifade ettiler. Kendilerine bunları not ettiğimizi ve daha sonraki eğitimlerin çok daha iyi olacağı sözü verdik. Eğitim sonrası özellikle il dışından gelen katılımcılar hem Kayseri’nin yerel tatlarını tatmak hem de Erciyes Dağı’nın eşsiz atmosferini yaşamak için önerilerimizi aldılar.

Bu güzel eğitimde bize desteklerinden dolayı öncelikle Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’e, SBÜ Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine ve tüm konuşmacılara teşekkürlerimizi sunarız.

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan BOL

Uzm. Dr. Sıtkı Sarper SAĞLAM

Sunumlara Bakmak için tıklayınız.

Fotoğraflara Bakmak için tıklayınız

• Poınt of Care Ultrasound Course MISIR
  • Temel EKG Kursu KONYA
  • Temel EKG Kursu SAMSUN