Hasta yakını ile tartışma yaşayan hekim beyin kanaması geçirdi!

Ordu Üniversitesi Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servis çalışanlarından 32 yaşındaki Dr. Bülent EŞİTKEN 13.01.2018 tarihinde bir hasta yakınıyla yaşadığı sözlü bir tartışma sonrası moral bozukluğu ve tansiyonunun yükselmesi sebebiyle beyin kanaması geçirdi.

İlk müdahalesi Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinin acil servis, anestezi ve beyin cerrahisi doktorları tarafından yapıldı. Sonrasında ileri tetkik ve tedavi amaçlı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ ne sevk edildi. Burada yapılan ameliyat sonrasında yoğun bakım da tedavisi süren Dr. Bülent EŞİTKEN’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Hasta yakınının valilik emri ile ifadesi alındı ve soruşturma başlatıldı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ VE KINIYORUZ.

Her türlü olumsuzluğa rağmen, bir canı daha hayata bağlamak için, gece gündüz demeden hayat kurtarmak için dişini canına takan sağlık sisteminin öncüleri olan Acil Sağlık çalışanları ve diğer tüm sağlık çalışanları en ufak bir şiddete değil her türlü övgüyü ve teşekkürü hak ediyorlar.

ATUDER olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bakabileceğinin çok üstünde hasta muayene eden, tutabileceğinden daha fazla nöbet tutmak zorunda kalan, her türlü olumsuz şartlarda görev yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra etmeye çalışan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.

Değerli Kamuoyuna Sesleniyoruz;

Her gün sağlık kuruluşlarında beraber olduğunuz, yardım beklediğiniz, seslendiğinizde hemen yanı başınızda gördüğünüz sağlık çalışanları her birerlerinizin oğlu, kızı, kardeşi, komşusu, dostu, köylüsü, memleketlisi vs tanıdık kimselerdir. Sizlere ve hastalarınıza yanlış yapmak için bilinmedik gezegenlerden gelmiş olağanüstü mahlûklar ve insanlara zarar vermek için çalışan nesneler değillerdir. Sizler gibi, yiyip içen, sosyal ihtiyaçları olan, gülüp ağlayabilen taşıdığınız bütün hislere sahip olan insanlardır. Tek amaçları sizlerin şifa bulup mutlu olmanız, ağrısız ve huzursuz anlar yaşamanız olan ve bu uğurda hiçbir beklenti içerisinde olmadan çalışan bu sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak insani hasletlerin hiç birisine uymamaktadır. Hiç tanımadıkları hastalarınızın şifasında mutlu olan, fenalığında üzüntü duyan, mutluluklarınızı paylaşan sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak insani değerlerinizle uyuşmadığını vicdanınızda hissettiğinize inanıyoruz. Hastanıza ve size hiçbir faydası olmayan lüzümsüz ve kontrol edilmeyen öfkenizle sağlık çalışanlarını maddi manevi darp ederek kendinize ve onlara ceza çektirmek insanlık onuruyla bağdaşmamaktadır.

Bu olayda olduğu gibi, hakaret ve tehdide uğramış arkadaşlarımız için bu konuda değerli basınımız başta olmak üzere her kesimi, kurum ve kuruluşları şiddetin önüne geçmek için işbirliğine davet ediyoruz.

Dr. Bülent EŞİTKEN’e de acil şifalar diliyoruz. Ailesine ve meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu

• Dahili Aciller Kursu Ankara
  • 56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) İstanbul
  • Acil Serviste Hasta Yönetimi Kursu