Acil Yoğun Bakım Kursu 6 – 7 Nisan 2018 İstanbul genel bir değerlendirme

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenmekte olan “Yoğun Bakım” kursumuzu, 6-7 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirdik.

ATUDER ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği’nin katkılarıyla organize edilen bu kursumuza başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Edirne, Ankara, Erzincan, Malatya, Kütahya, Şanlıurfa gibi yurdun çeşitli illerinden iştirak eden başta Acil Tıp Uzmanı ve Acil Tıp Asistanı olmak üzere Dahiliye, Aile Hekimliği ve Anestezi branşlarından da toplam 53 kursiyer hekim katılmıştır. Kursumuzda başta mekanik ventilasyon uygulamaları olmak üzere kritik hasta takip ve tedavisinde gereken temel ve ileri düzey uygulamaları hem teorik hem de pratik olarak pekiştirme fırsatını yakaladık.  Katılan kursiyerlerin çok olumlu geri dönüş bildirimleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiş ve geleceğe daha büyük umutlarla bakmamızı sağlamıştır. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

Bu kursa ev sahipliği yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği’ne ve bu kursun giderek daha da büyümesini sağlayan Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun değerli ve özverili eğitmenlerine sonsuz teşekkür ederiz.

Ayrıca kursumuzda bizden desteklerini esirgemeyen başta İbrahim Etem Ulagay, Ertunç Özcan ve Terason firmalarına teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu  her bilimsel etkinlikte olduğu gibi, bütün sekreterya hizmetlerinin altından başarıyla çıkan, büyük bir özveriyle çalışan dernek sekreterimiz Menderes HAZIR’a çok teşekkür ederiz.

Yoğun Bakım Çalışma Grubu adına
Doç. Dr. Y. Kemal GÜNAYDIN

• in Jordan, 1st International Basic POCUS Course
  • Acilin Öyküsü 2019