27 Mayıs Acil Tıp Günümüz Kutlu Olsun

ACİL TIP GÜNÜ NEDİR? ( European Society for Emergency Medicine EUSEM )'in açıklaması

Bu yıldan başlayarak uluslararası alanda 27 Mayıs Acil Tıp Günü olarak kabul edilmiş olup tüm acil tıp camiasınca kutlanması EuSEM tarafından teşvik edilmektedir. Günümüzün amacı, tüm halkın ve karar vericilerin acil tıp ve acil tıbbi bakımı üzerine düşünmelerini ve konuşmalarını sağlamaktır.

Dünyanın her yanında iyi gelişmiş, iyi hazırlanmış ve iyi organize edilmiş acil tıbbi sistemlere olan ihtiyaç konusunda farkındalık yaratmanın, herhangi bir acil veya acil tıbbi durumdan sonra sağkalımı artırıp, sakatlığı azaltmada hayati önemli olduğuna inanıyoruz.

27 Mayıs'ta, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşları, hastaları, sağlık çalışanlarını ve kurumları, acil tıp hakkında konuşmaya ve disiplinde bir yıllık ilerleme için projeler yapmaya teşvik ediyoruz.  Unutmayalım ki acil tıpta uzmanlığın henüz geliştirilmediği, acil tıbbi sistemlerin iyi yapılandırılmamış olduğu, yeterliliklerin standardize edilemediği, acil tıbbi kaynakların yetersiz olduğu tüm yerlerde daha iyi bir hayat için değişikliği talep edecek güçlü seslere ihtiyaç var.

Çünkü “yetkinlik fark yaratır”.

İngilizce tam metin için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Çok Kıymetli Meslektaşlarımız

27 Mayıs başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde “Acil Tıp Günü” olarak kabul edildi. Bu vesile ile ATUDER olarak biz de Acil Tıp Meslektaşlarımızın “27 Mayıs Acil Tıp Günü” nü kutluyoruz.

Şu kâinatta en büyük değer, en paha biçilmez varlık hayattır. En büyük hizmet de hayata yapılan hizmettir. Bu hizmetin de en kıymetlisi hayatla ölüm arasındaki çizgide yapılan müdahalelerdir. Bu ince çizgide zamanında yapılan ufak bir dokunuş, şefkatli bir temas hüzünleri sevinçlere, elemleri neşelere, ağlamaları gülmelere, kederleri mutluluklara çevirir.

İnsanların hayatlarının en zor anlarında onlara ilk uzanan, karanlıklardan aydınlığa çıkaran en şefkatli el de hiç şüphesiz Acil Tıp çalışanlarının şifalı, şefkatli ve temiz elleridir. Sağlık ordusunun bu kahraman öncü küvetlerinin her ferdi her türlü teşekkür ve iltifatı hak eder ve övgülerin en iyisine layıktır.

Acil Tıp hizmetleri dünyada her geçen gün aratmasına, değer kazanmasına, her alanda görülmesine ve takdir toplamasına rağmen yan dallar, standart eğitim, özlük hakları, acil servis fiziki şartları, toplumda farkındalık oluşturmak ve hasta sayısı yönetimi gibi çok sayıda da sıkıntıları var, çözmeyi bekleyen sorunları var. Ülkemizde yıllık 125 milyona ulaşan Acil servis başvuruları hem ülke sağlık sistemi için hem de Acil Tıp çalışanları için büyük ve ağır bir yük haline geldi. Sağlık hizmetleri denizinde Acil Tıp gemisi içerisinde hepimizin birbirimize karşı artarak devam sorumlulukları var ve bu sorumlulukların farkında olduğumuzda ancak bu ağır yük omuzlarımızda yükselebilir.

Tekrar tüm meslektaşlarımızın “27 MAYIS ACİL TIP GÜNÜ" nü kutluyoruz.

ATUDER

Videoyu izlemek için aşağıdaki resmi tıklayınız.

• Poınt of Care Ultrasound Course MISIR
  • Temel EKG Kursu KONYA
  • Temel EKG Kursu SAMSUN
  • 15. Ulusal Acil Tıp Kongresi,  6.Intercontinental Emergency Medicine Congress, 6. Internatioanal Critical Care and Emergency Medicine Congress