51. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( CPR- ACLS), 01 - 02 Eylül 2018 tarihleri arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Dinlenme Tesisleri’nde yapıldı.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ile Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)’nin ortaklaşa gerçekleştidiği 51. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( CPR- ACLS), 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Dinlenme Tesisleri’nde yapıldı.

Acil Servislerde, Kardiyoloji-Koroner Yoğun Bakım Ünitelerinde, 112 Acil Servis Birimlerinde  çalışan tüm hekim, teknisyen ve hemşirelerin katılması gereken bu programı en verimli biçimde sürdürmek, TKD'nin ve ATUDER'in öncelikleri arasındadır.

2015 AHA Resüsitasyon ve 2018 AHA/ASA İnme (Stroke) Kılavuzundaki Değişikliklere uygun olarak başarılı resüsitasyon yöntemi, yeni bilgilerin paylaşılması ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağ kalım oranlarını artırmak bu kursların ana hedefleri arasındadır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmaktadır.

Yapılan eğitimlerde acil tıp teknikeri, paramedik, hemşire, pratisyen hekim, aile hekimi ve acil tıp asistanlarından oluşan 55 kişilik bir katılımcı grubumuz mevcuttu. Aydın, Bartın, Burdur, Bursa, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Mersin, Şırnak, Uşak, Kocaeli ve Şanlıurfa’yı kapsayan Türkiye’nin birçok ilinden geniş bir katılımcı ağı oluşturduk. Bu kursumuza özellikle Şırnak ve Şanlıurfa’dan katılımların olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir.

Bu kursun gerçekleşmesinde, başta Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve İKYD Kurs Direktörü Prof. Dr. Başar CANDER, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D Başkanı, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İKYD Kurs Koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mücahit KAPÇI’Ya, aşağıda isimleri yazılı eğitmenlerimize ve  bizleri mükemmel ağırlayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalına teşekkür ederiz.

Doç Dr. Ayhan AKÖZ

Doç. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN

Doç Dr. Özlem BİLİR

Doç. Dr. Ufuk ERYILMAZ