Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Temel Biyoistatistik Kavramları Kursu 24 – 25 Kasım 2018 Kayseri genel bir değerlendirme

24 – 25 Kasım 2018 tarihinde Kayseri Şehir Hastanesinde düzenlediğimiz 2 günlük Temel İstatistik kursumuzu, çoğunluğu Kayseri’den olmak üzere Sivas, Kırşehir, Bingöl ve Tokat’tan gelen 25 kişilik bir kursiyer grubu ile gerçekleştirdik.

Kursumuzun konuları, Hipotez Belirleme ve Araştırma Yöntemleri, SPSS Menülerinin tanıtımı, veri girişi ve Excel'den SPSS'ye veri aktarma. Veri hijyeni sağlamada kullanılan yöntemler, Veri dönüşümleri ve analitik hesaplamalar yaparak veriyi analize uygun hale getirmek, Tanımlayıcı İstatistikler ve grafiklerle veriyi tanıma. Normal dağılım, Değişken Türleri, Tanımlayıcı İstatistikler, Tanısal ve Prognostik veri analizleri ARR, RRR, NNT, Makale Okuma, p Değeri Tuzağı, Güven Aralığı, Etki Büyüklüğü, Güç Analizi ve Örneklem Hesabı gibi konular anlatıldı.
Kursumuzun 2. Gününde uzman hocalarımızın eşliğinde SPSS üzerinde pratik uygulamalarımızı yaptık.

Bu kursun gerçekleşmesinde başta ATUDER Y.K Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER ile Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Behçet AL’a , Kursun koordinatörü Prof. Dr. Oktay ERAY’a,  eğitmenlerimiz Dr. Deniz ÖZEL’e, Dr. Ramazan GÜVEN’e, Dr. Ertuğ GÜNSOY’a ve kurs boyunca ilgi ve alakalarından, destek ve yardımlarından dolayı  Kayseri Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Oğuzhan BOL ve İdari sorumlusu Dr. Taner ŞAHİN’ e pazar günü saat 17:30'a kadar kursu takip eden değerli KURSİYER'lerimizin sabır ve emeklerinden ayrıca olumlu geri bildirimlerinden dolayı teşekkür ederiz .

• ATA SIM Competition 19’
  • Bilim Acil'de Asistan Sunum Yarışması
  • Bilim Acil'de Asistan Bilgi Yarışması
  • Acil Kritik Yoğun Bakım Kursu
  • Kardiyoloji Eğitim Programı
  • 2nd Southeast  European Congress of Emergency and Disaster Medicine
  • The Global Syrian Refugee Crisis
  • 15. Ulusal Acil Tıp Kongresi,  6.Intercontinental Emergency Medicine Congress, 6. Internatioanal Critical Care and Emergency Medicine Congress
  • Görsellerle Acil Tıp Yarışması
  • Uygulamalı Hipnoz Eğitimi İstanbul
  • 5. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği Sempozyumu
Benjamin S. Abella, M.D., M.Phil., and David F. Gaieski, M.D.
Coronary Angiography after Cardiac Arrest — The Right Timing or the Right Patients?