54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) 05 - 06 Ocak 2019 İstanbul Genel bir değerlendirme.

54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 05 - 06 Ocak 2019 tarihinde SBÜ Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi/İstanbul  20 kişilik eğitmen grubu ve 117 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleşti.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları (İKYD), devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, laringoskop, otomatik eksternal  defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.

Kursun birinci günü, Kurs Öncesi Değerlendirme Testi yapıldı, sonrasında Temel Yaşam Desteği (teorik eğitim, pratik eğitim),  Havayolu, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Yenilikler,  Kardiyovasküler Farmakoloji, Myokard Enfarktüsü,  Disritmiler, ölümcül disritmiler ve elektriksel tedavileri ve uygulamalı eğitimlerimiz yapıldı.

Kursun İkinci gününde Yeniden canlandırmada özel durumlar 4 konu başlığı altında anlatıldı. Bunlar Gebelik ,Travma, Astım, Toksikolojik aciller,  anaflaksi ,boğulma, Donma, Elektrik ve Yıldırım çarpmasında resusitasyondu. Ek olarak Acilde trombolitik kullanımı hakkında bilgi verildi.

Son olarak da Resusitasyonun etik ve yasal yönü anlatıldı. Daha sonra kursiyerler tek tek uygulama odalarına alınarak sınava tabi tutuldular.  Kurs sonrası değerlendirme testi uygulandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda belli bir baraj puanının üstünde not alanlara başarı belgeleri, altında kalanlara ise katılım belgeleri basıldı.

Ardından sertifika töreni ve kapanışa geçildi.

54. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD)  gerçekleştirilmesinde başta Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere ATUDER Başkan Yardımcısı ve kurs direktörümüz  Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a,  bizzat kursun başında bulunarak, kursumuzun başından sonuna kadar ilgisini ve desteğini esirgemeyen Genel Müdürümüz ve Resüsitasyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÜL'e ve aşağıda isimleri yazılı tüm eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca kursun SBÜ Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’inde yapılmasında büyük emekleri Başhekim Doç. Dr. Mehmet ERTÜRK’e mükemmel misafirperverlikten dolayı  gösteren Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  Meryem TÜRKOĞLU ve ekibine de teşekkür ederiz.

Doç. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN Doç. Dr. Atıf BAYRAMOĞLU Doç. Dr. Özlem BİLİR Dr. Öğr. Üyesi. Gökhan ERSUNAN Dr. Öğr. Üyesi. Erdal TEKİN Uzm. Dr. Sibel GÜÇLÜ UTLU Uzm. Dr. Ayça ÇALBAY Uzm. Dr. Bora ÇEKMEN Uzm. Dr. Şeref Emre ATİŞ Uzm. Dr. Alev ECEVİZ Uzm. Dr. Utku Murat KALAFAT Uzm. Dr. Ramiz YAZICI Uzm. Dr.  Esra KARAMAN Uzm. Dr. Müberra KOCAKÖZ Uzm. Dr. Avni Uygar SEYHAN Uzm. Dr. Serkan DOĞAN Uzm. Dr. Ramazan ÜNALUzm. Dr.  Rabia Birsen TAPKAN

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

Kursumuzu ilk üç sırada bitirenler

1. Seda ÖZALTIN   Acil Tıp Asistanı    SBÜ. Kanuni Sultan Süleyman E. A.H  Acil Tıp Kliniği

2.Salih FETTAHOĞLU  Acil Tıp Asistanı   SBÜ. Kanuni Sultan Süleyman E. A.H Acil Tıp Kliniği

3.Bedih BALKAN    Anestezi Uzmanı  S.B.Ü. Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi E.A.H