Türkiye de bir ilk 1. REBOA (Resuscitative Endovascular Balloon Oclusion of Aorta) Kursu

Çok Kıymetli Meslektaşlarımız

Travmatik, intraoperatif, postpartum, Gastrointestinal gibi kanamalarda kesin tedaviye geçene kadar hastanın hayatını kurtarmak için kanamanın geçici olarak durdurulmasını, yavaşlatılmasını sağlayan  acil bir girişim olan REBOA (Resuscitative Endovascular Balloon Oclusion of Aorta) artık acil servislerde kullanılmaktadır. Bu yöntem diğer majör acil girişimler gibi bilgi, tecrübe ve pratik deneyim gerektirmektedir. Endikasyonlar dahilinde REBOA girişimini yaygınlaştırmak ve günlük pratikte yerini almasını sağlamak amacı ile Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in Endovasküler Çalışma Grubu 01 Mart 2019 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ile Birinci REBOA Kursunu gerçekleştirdi.  Kursta teorik sunumların ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde  deney hayvanları üzerinde arteriyel yol, REBOA kanülasyonu,  REBOA'nın hemodinamiye etkisinin gözlenmesi, olası komplikasyonlar ve önlemleri ile preperitonel pelvik packing işlemleri çalışıldı. Tüm kursiyerler pratiklerini geliştirmek için hayvan modelleri üzerinde çalıştılar. Ülkemizde acil servis hizmetleri içerisinde bir ilk olan bu çalışma, ciddi kanamalarda kesin tedaviye geçene kadar hayat kurtarmak için yeni bir araç ve imkan sağlayacaktır.  Kursta emeği geçen ATUDER Endovasküler Çalışma Grubu Çalışanlarına teşekkür ediyor ve katılımcıları kutluyoruz. ATUDER REBOA kursları devam edecektir.

ATUDER

Kurs Fotoğraflarına bakmak için tıklayınız.

• First International POCUS Course in  SAUDI Arabia
  • Aile Hekimliği Günleri 2019