55. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 06 - 07 Nisan 2019 Ankara genel bir değerlendirme

55. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 06 - 07 Nisan 2019 tarihinde The Ankara Otel /Ankara'da  12 kişilik eğitmen grubu ve Ankara Bolu Düzce Erzurum Iğdır Isparta İstanbul  Karabük Kastamonu Kayseri Kırıkkale KKTC Malatya Ordu Samsun Şanlıurfa Tekirdağ Tokat illerimizden toplam 77 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleşti.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları (İKYD), devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, laringoskop, otomatik eksternal  defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.

Kursun birinci günü, Kurs Öncesi Değerlendirme Testi yapıldı, sonrasında Temel Yaşam Desteği (teorik eğitim, pratik eğitim),  Havayolu, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Yenilikler,  Kardiyovasküler Farmakoloji, Myokard Enfarktüsü,  Disritmiler, ölümcül disritmiler ve elektriksel tedavileri ve uygulamalı eğitimlerimiz yapıldı.

Kursun İkinci gününde Yeniden canlandırmada özel durumlar 4 konu başlığı altında anlatıldı. Bunlar Gebelik ,Travma, Astım, Toksikolojik aciller,  anaflaksi ,boğulma, Donma, Elektrik ve Yıldırım çarpmasında resusitasyondu. Ek olarak Acilde trombolitik kullanımı hakkında bilgi verildi.

Son olarak da Resusitasyonun etik ve yasal yönü anlatıldı. Daha sonra kursiyerler tek tek uygulama odalarına alınarak sınava tabi tutuldular.  Kurs sonrası son değerlendirme testi uygulandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda belli bir baraj puanının üstünde not alanlara başarı belgeleri, altında kalanlara ise katılım belgeleri basıldı.

Ardından sertifika töreni ve kapanışa geçildi.

55. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD)  gerçekleştirilmesinde başta Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere ATUDER Başkan Yardımcısı ve kurs direktörümüz  Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a ve aşağıda isimleri yazılı tüm eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

Doç. Dr. Atıf BAYRAMOĞLU, Doç. Dr. Ayhan SARITAŞ, Dr. Öğrt. Üyesi Harun GÜNEŞ, Dr. Öğr. Üyesi. Gökhan ERSUNAN, Dr. Öğrt Üyesi Abdullah Osman KOÇAK,  Dr. Öğr. Üyesi. Erdal TEKİN Uzm.  Uzm. Dr. Bora ÇEKMEN, Uzm. Uzm. Dr.  Esra KARAMAN Uzm. Dr. Bilge Sultan KAYGI, Uzm. Dr. Ali CİMEM, Uzm. Dr. Ömer Faruk GEMİŞ

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

Kursumuzu ilk üç sırada bitirenler

1. Uzm. Dr. Mustafa KÖKSAL Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği

2. Dr. Veli IŞIK  Süleyman Demirel Üni.Tıp Fak.Acil Tıp A.D Isparta

3. Dr. İbrahim TEKE Süleyman Demirel Üni.Tıp Fak.Acil Tıp A.D Isparta