Acilin Öyküsü 2019 Yarışma Sonuçları

Tıp duayenlerinden Sami Zan, “Doktor acilde doktordur.” sözü ile acil tıbbın ne denli önemli olduğunu vurgular. Acil servisler, içinde yaşanılan toplumu yansıtan aynalardır. Hastanelerin işleyişini anlamak için acil servislere bakmak yeterlidir. O nedenle “Acil servis hastanenin vitrinidir.” denir.

Toplumdaki kişi sayısı kadar öykü vardır acil servislerde. Bu mekânlarda yaşanmış öykülerin çeşitliliğini hiçbir tıp dalında bulmak mümkün değildir. Aynı anda komedinin de dramın da trajedinin de melodramın da yaşanabileceği yerlerdir buralar. Gündem hızlı değişir bu mekânlarda. Acil tıp; zor, emek ve özveri isteyen bir daldır. Anlatacak çok öyküleri vardır burada çalışanların, hasta olarak gidenlerin, yardım bekleyenlerin. Yani ölümsüz kılınması gereken binlerce öyküye gebedir acil servisler.

Acil Tıp Uzmanları Derneği bu amaçla yaşanan öykülerin ölümsüzleşmesini gayret edindi ve bir öykü yarışması tertipledi. Acilin Öyküsü 2019 adı altında açılan ve son başvuru tarihi 10 Mart 2019 olan yarışmaya 165 öykü gönderildi.

Prof. Dr. Başar Cander, Sevtap Ayhan, Sultan Bedelciğil, Doç. Dr. Özlem Bilir, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Bol, Prof. Dr. Zeynep Çakır, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Erbay, Prof. Dr. Mehmet Gül, Doç. Dr. Şükrü Gürbüz, Fatma Çetin Kabadayı, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Tatar Kırılmış, M. Sc Nur İpek Önder Mert, Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, Dursaliye Şahan, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Prof. Dr. Sibel Yıldız, Doç. Dr. Sema Yılmaz, Uzm. Dr. Sevgi Yumrutepe’den oluşan seçici kurul değerlendirmeleri sonucunda ,

Birinciliği “Bir Tespih Hikâyesi” adlı öyküsüyle Mehmet Uhri ve “Ön Yargılı Bir Gece” adlı öyküsüyle Yayla Boztaş;

İkinciliği “Beyaz Önlük” adlı öyküsüyle Kerime Sak ve “Kırmızı Balon” adlı öyküsüyle Sinem Baş;

Üçüncülüğü “Birileri Var!” adlı öyküsüyle Şükrü Gülsoy ve “Ellerin Ölü Açıklığında” adlı öyküsüyle Ceren Türkkan paylaştılar.

Yarışmayı başlatmamızda bizlere büyük destek veren Acil Tıp Uzmanları Derneği’ne, değerlendirmeleriyle büyük emek harcayan seçici kurul üyelerimize, öyküleriyle yarışmamıza katkı sunan tüm katılımcılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Acil tıp eğitimine farklı bakış açısı getireceğini umduğumuz bu öyküler, insanoğlu var olduğu sürece devam edecektir. Her yarışmada daha iyiye, daha güzele ulaşmak dileğiyle…

Prof. Dr. Başar Cander Prof. Dr. Cengiz Yakıncı

Kitabın Tamamına bakmak için tıklayınız.

ACİLİN ÖYKÜSÜ 2019 ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI
Derecesi Öykünün Adı Öykü Yazarı
Birinci Bir Tespih Hikâyesi Mehmet Uhri
Birinci Ön Yargılı Bir  Gece Yayla Boztaş