Dinamik Acil Tıp Eğitimi (EMDATE) ekibinden Uzm. Dr. Sıtkı Sarper SAĞLAM Fakülte Söyleşileri kapsamında İnönü Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde genç hekim adayları ile buluştu.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde; Gaziantep Üniversitesi, GAÜN Bilimsel Araştırmalar Topluluğu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)  ve Dinamik Acil Tıp Eğitimi (EMDATE) iş birliğiyle tıp fakültesinden mezun olacak hekim adaylarına yönelik olarak Malatya'da ve Gaziantep'de “Fakülte Söyleşileri” kapsamında genç hekimlerle bir araya geldi.

Gaziantep de GAÜN hastane oditoryumunda gerçekleştirilen söyleşide, “Mezuniyet sonrasında hekimleri neler bekliyor, mecburi hizmette nelerle karşılaşılıyor, acil servis nasıl bir yer hangi şartlarda çalışılıyor, ekip dayanışmasının önemi nedir, nöbete nasıl hazırlanılmalı, sağlıkta şiddet nasıl önlenebilir, hekime düşen görevler, kaos yönetimi” gibi konuların konuşuldu.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde Acil Tıp Uzmanı olarak görev yapan konuşmacı Uzm. Dr. Sıtkı Sarper SAĞLAM program ile ilgili şunları söyledi;

Dinamik Acil Tıp eğitiminin fakülte söyleşileri kapsamında Gaziantep Üniversitesi ve ATUDER’in desteklediği bir program düzenledik. Tıp fakültesinden mezun olup mecburi hizmete gidecek olan ve acil serviste çalışacak olan hekim arkadaşların karşılaşacakları problemleri, vaka bazlı olayları, anıları anlatarak arkadaşları o günlere hazırlamak istedik. Aynı zamanda kariyer gelişimleri, branş seçimleri noktasında da destek vermek istedik.

Bu programımızı şu ana kadar onun üzerinde fakültede gerçekleştirdik. Biz ATUDER’e bağlı bir çalışma grubu olarak işleyiş gösteriyoruz. “Dinamik Acil Tıp Eğitimi” adıyla hareket ediyoruz. EMDATE olarak da biliniyoruz. Grubumuz 60 kişilik acil tıp uzmanlarından ve gönüllü pratisyen hekimlerden oluşuyor. Farklı yerlerde gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarımızdan çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Kasım ayında yine Gaziantep Üniversitesi’nin desteğiyle pratisyen hekimlere, tıp fakültesi öğrencilerine yönelik bir sempozyum daha gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bizlere destek sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Tıp fakültesi öğrencileri ve birçok sayıda hekimin katıldığı program, katılımcılar için hazırlanan hediye çekilişinin yapılmasıyla sona erdi.

• Basic Point of Care Ultrasound  Course Jordan
  • Basic Point of Care Ultrasound  Course India