24. Acil Tıp Güz Sempozyumu 15 / 17 Kasım 2019 Özdere / İzmir Genel bir değerlendirme.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalının birlikte düzenlediği “24. Acil Tıp Güz Sempozyumu” 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Özdere/İzmir’de gerçekleşti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü (ADÜ) Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in Onursal Başkanlığı  ve  Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander’in katılım ve destekleri ile  gerçekleşen sempozyuma, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Öğrt. Üyesi Semih KORKUT, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

14 Kasım 2019 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil AD öğretim üyeleri  ve ADÜ Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Belge ve değerli Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyeleri işbirliği  ile Türkiye’de alanında tek olan REBOA kursu başarıyla gerçekleştirildi. Teorik ve canlı dokuda pratik uygulamalarla katılımcılar bilgilerini pekiştirme imkanı buldu.

15 Kasım 2019 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumum devamında  sepsis, epilepsi, dispneik hastada ultrason kullanımı, travmada kanama kontrolü, spinal immobilizasyon, travmada ağrı yönetimi, travmada endovasküler müdahele, resüsitasyon, post resüsitatif bakım, zor hava yolu, yeni monitörizasyon yöntemleri, ARDS, weaning, 2018 yılına ait kardiyopulmoner travma ve çevresel aciller konusunda güncel yayınlar, gebelikte mortalite, pediyatrik sedoanaljezi, pediyatrik hastada sıvı resüsitasyonu konuları işlenirken, ilk 6 saatte gelen SVO da tPA vs trombektomi, travmada PAN BT vs selektif BT konulu tartışma panelleri ile devam etti. Bu iki güzel konu,  akademik bir ortamda tartışılmış oldu ve katılımcıların beğenisini kazandı. Sempozyumun kapanış gününde, Acil Servis Hemşireliği, Ekip Çalışması Ve İletişimin Önemi, STEMI KOAH/Astım ve Hipertansiyon güncel klavuzları konuları, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, alanlarında söz sahibi değerli uzmanların sunumları ve kişisel deneyimleri ile katılımcılara aktarıldı.

Sempozyum, ATUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çakır, Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Doç. Dr. Mücahit Avcil’in kapanış konuşmaları ile son buldu.

Fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız.     Sunumlara bakmak için tıklayınız

• Dahili Aciller Kursu Ankara
  • 56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) İstanbul
  • Acil Serviste Hasta Yönetimi Kursu