Acil Tıp Uzmanı Dr. Umut OCAK' a yapılan saldırıyı kınıyoruz.

26.02.2014

Hakkari Yüksekova Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapmakta olan meslektaşımız Acil Tıp uzmanı Dr. Umut Ocak 22.02.2014 tarihinde hasta yakınları tarafından sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Yaşanan bu şiddet olayı yeterince kötüyken, meslektaşımızın yapmış olduğu şikayeti dikkate almayıp geçiştirmeye çalışan hastane yöneticilerinin tutumu da bir o kadar kötü ve hayal kırıklığı yaratan bir durumdur.

Acil servislerin uzun zamandır alarm verdiği gerçeğini görmezden gelerek acil serviste yaşanmakta olan tüm sıkıntı ve sorunları orada çalışan hekim ve diğer sağlık personeli üzerinden çözmeye çalışan bir tutumla karşı karşıyayız. Gerek Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri gerekse Kamu Hastaneleri Birliği nezdinde acil servislere yönelik, sağlık personelini önceleyen, koruyan bir anlayış ve tutumu görmek en büyük isteğimizdir.

Bu bağlamda özellikle hastane yöneticilerinden acil servislerde ve/veya hastanenin bir başka biriminde çalışan ve şiddete maruz kalan personeline karşı duyarlı olmalarını, bir hekim olarak empati yapmalarını ve günü kurtarmak adına sorunların üzerini örtmek yerine kalıcı çözüm yolları geliştirmelerini bekliyoruz.

Uzm. Dr. Umut Ocak’a Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

why women cheat with married men how many women cheat how to cheat wife
my wife cheated now what online why men cheat on beautiful women
will my husband cheat click here married cheaters