2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Sempozyumu 28 Şubat 2015 Lefkoşa / KIBRIS

Değerli Acil Tıp Ailesi,

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde acil tıbbın gelişimine destek vermeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri çatısı altında Yakın Doğu Üniversitesi ile iş birliği içinde düzenlenen ilk sempozyum, 'Acil Tıpta Hasta Yönetimi' başlığında 28 Şubat - 1 Mart 2014 tarihlerinde 400'ün üzerinde katılım ile Lefkoşa'da gerçekleştirilmişti.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile ATUDER yine ve yeni bir iş birliği içinde, 2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günlerini 28 Şubat 2015 tarihinde yine Lefkoşa'da YDÜ Kampüsü Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirecekler.

2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri Sempozyumu Onursal Başkanlığını Sayın Prof. Dr. Gamze Mocan (YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı) ve Prof. Dr. Sevinç Yücecan (YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı) hocalarımız kabul ettiler. Sempozyum Eş Başkanlığını Sayın Prof. Dr. Başar Cander (ATUDER Genel Başkanı), Prof. Dr. Nail Bulakbaşı (YDÜ SHMYO Müdürü) ve Doç. Dr. Ümran Dal (YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı) hocalarımız üstlendi. Sempozyum sekreteryasını Yrd.Doç.Dr. Mehmet Ergin ve Arş.Gör. Uzm. Hemş. Dilek Sarpkaya yerine getirecek.

Sempozyumun teması 'Acil serviste kritik hasta bakımında ekip anlayışı'. Bilimsel programın içeriği hem hastane öncesi hem acil serviste çalışan sağlık personeli düşünülerek düzenlendi. Oturumlarda konu başlıkları paramedik, hekim ve hemşire bakımının esaslarını içerecek şekilde güncel bilgiler ışığında aktarılacak. Sunumlar Türkiye ve KKTC'nin acil tıp, hastane öncesi sağlık hizmetleri ve hemşirelik alanlarında öne çıkan akademisyenleri ve eğitimcileri tarafından yapılacak.

2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günlerine kayıt ve katılım ücretsizdir. Başta KKTC'de olmak üzere Türkiye'de acil sağlık hizmetlerinde çalışan tüm sağlık personelini sempozyuma davet ediyoruz.

Sempozyum katılımı 'katılım belgesi' ile belgelendirilecektir.

Haydi sempozyuma... Kuzey Kıbrıs'a...

Bilimsel Program

• 6th International Emergency & Cardiac Care Symposium
  • Geriatrik Aciller Sempozyumu