44. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( ACLS-CPR) 15-16 Kasım 2014 İstanbul

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve sertifikalı programlardır.

İki tam gün sürecek ve her gün öğleye kadar kuramsal, öğleden sonra maketler üzerinde cihazlarla bire bir uygulamalı eğitim yapılacak olan bu kursa devam zorunludur ve kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olacak katılımcılara 3 yıl geçerli “başarı sertifikası” verilecektir.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılacaktır.

Bu kursun hedefi; 2010 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağkalım oranlarını artırmaktır.

44. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 15 Kasım 2014 tarihinde Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi İstanbul'da, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER'in koordinatörlüğünde ve Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve kurs direktörü Sayın Doç. Dr. Zeynep ÇAKIR'ın yönetiminde başlayacaktır.

Kurs Programı

• Dahili Aciller Kursu Ankara
  • 56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) İstanbul
  • Acil Serviste Hasta Yönetimi Kursu