10. Ulusal Acil Tıp Kongresi

Kongre web sitesi www.acil2014.org

Sevgili Meslektaşlarım,

Ülkemiz acil tıbbının yirminci yılında onuncu ulusal kongremizi gerçekleştirmenin haklı gururu ve heyecanı içindeyiz. Bu yirmi yıllık sürede çok büyük gelişmeler yaşadık. 1994 yılında doğan acil tıp uzmanlığı emekleme ,yürüme dönemlerinden sonra şu an koşarak hedeflerine bir bir ulaşmanın gayreti içinde, gençlik dönemini kapatıp olgunlaşmaya yüz tutmuş durumdadır. Doksan milyonu aşkın hastası ,yirmi bini aşkın çalışanı olan bu dev sektör artık ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olmuş, Lordlar kamarasında bile gündemdeki yerini almıştır.En çok asistan sayısı olan branş olma konusunda liderlik koltuğuna oturmuş,en çok uzman yetiştiren,akademisyenleri her geçen gün hızla artan ülkemizin en hızlı büyüyen sektörleri arasında yerini almıştır. Bu baş döndürücü gelişmelere rağmen maalesef hasta yükünün çok olmasından, sağlık sektörünün üst düzey yönetiminde acil tıp uzmanlarının olmamasından kaynaklanan problemler nedeniyle bürokratik ortamda olması gereken yere varamamıştır. Bu yüzden ülkenin her sathında gece gündüz demeden canla başla çalışarak insanlığa ve insan sağlığına hizmet eden fedakar camiamız olmadık sorunlarla karşılaşmakta,bu engelleri aşmak için ayrı bir efor sarf etmek zorunda kalmaktadır. Yılmadan bıkmadan bu sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi her platformda dile getirmeye ve karar verici mercilerde olmamız gereken yerlere ulaşmak için çaba sarfetmeye devam ediyoruz. Ulusal kongremiz bu konuların en üst düzeyde gündeme taşındığı ana organizasyon olma özelliğini taşımaya devam etmektedir.Bu amaçla başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlarla birlikte yapacağımız kongremiz onuncu yılında çok daha zengin bir bilimsel ve sosyal yapıda olacaktır.

Yirmi yıllık geçmişimiz ve deneyimimiz genlerimizde ve tarihimizde olan liderlik vasıflarıyla birlikte sadece Türkiye’ de değil bizden yol göstermemizi bekleyen birçok ülkeyi de ihtiva edecek şekilde acil tıpta yol göstericilik sorumluluğuyla bu yıl farklı özellikleri de uhdesinde barındıracaktır. Bu kongremiz artık sınırlarımızı aşan uluslar arası boyutta çok önemli bir organizasyon olma yolunda ilk adımların atıldığı onuncu yılımıza yakışır bir dönüşüm gerçekleştirecektir. Bilimsel ve sosyal açıdan çok zengin bir program üzerine yaptığımız çalışmalar Haziran ayında başlamış ve kurumsal özellik kazanmıştır. Çalışmalar tamamen profesyonel ekibimiz tarafından yürütülmekte ve çok önemli değişimleri içermektedir.

Kongremizi bu yıl ülkemizde kongre sektöründe parlayan yıldız olarak göze çarpan ve en büyük organizasyonları başarıyla gerçekleştiren GENX firmasıyla yapacağız. Yine Antalya Belekte bu hedeflerimize uygun bir otelde birlikte olacağız. İleriye doğru sağlam adımlarla bina ettiğimiz acil tıp yapılanmasında bizimle birlikte olmanızı büyük heyecanla bekliyor ve parlak geleceğe doğru birlikte yürümeye davet ediyoruz.

Prof. Dr. Başar Cander
Kongre Başkanı