5. Acil Tıp Okulu (ATOK) Acilde Travma Hastasına Yaklaşım

5. Acil Tıp Okulu (ATOK) Sunumlar

5. Acil Tıp Okulu (ATOK) Fotoğraflar

Acil tıbbın saygıdeğer üyeleri,

Acil Tıp Uzmanları Derneği(ATUDER)’in düzenlediği  5. Acil Tıp Okulu(ATOK) 27-29 Eylül 2013 tarihleri arasında Kuşadası Turizm Otelcilik Okulu Uygulama Oteli’inde yaklaşık 300 katılımcının iştiraki ile başarı ile bitirildi.
Bu seferki okulumuzda hem acil tıp asistanları, hemşireleri, ATT’leri için, “Acilde Travma Hastasına Yaklaşım” konulu bir program vardı, hem de Acil Tıp Uzmanları, Yardımcı Doçentleri ve Doçentler için Yönetim Becerileri ve Liderlik Eğitimi yapıldı.

İki ayrı salonda yapılan bu eğitimler son gününe kadar büyük bir ilgi ve alaka ile takip edildi.

Ülkemizin birçok ilindeki Üniversite, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelerden gelen katılımcılar, üç gün boyunca hem eğitimlerimize katılarak bilgilendiler, hem de diğer meslektaşları ile tanışma fırsatı buldular.
27 Eylül 2013 tarihinde yapılan ATUDER Yönetim Kurulu ile Buluşma “ Dert Sizde Derman Bizde” adlı oturumda,

Katılımcılar interaktif olarak sahnede yerlerini almış olan yönetim kurulumuza şikayetlerini çözüm önerilini dile getirdiler. Çoğunlukla konuşulan konular şiddet, faza mesai, olumsuz çalışa şartları, hasta yakınları, mevzuatlar, başlarında bir eğitim uzman olmadan çalışmaya devam eden asistanların sorunları oldu. Bu oturum ilk günün son paneli olmasına rağmen yaklaşık 3 saat kadar sürdü.

İkinci gün bilimsel programın adından yapılan “ Vakalarla Travma Hastalarının Gözden Geçirilmesi - Travma Gruplar Yarışıyor” adlı oturumda katılımcılar ikiye bölünerek Doç. Dr. Salim SATAR ve Doç. Dr. G. Selahattin KIYAN’ ın yönetiminde sorulan soruları yanıtlamaya çalıştılar. Birbirleri ile yarışan gruplardan kazananlara kitap hediye edildi. Daha sonra ATUDER yönetim kurulunun aldığı bir kararla tüm katılımcılara bu kitap ücretsiz dağıtıldı.

Üçüncü gün öğlen katılım belgesi dağıtımından sonra kapanış yapıldı.

Bu eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen;

Başta dernek başkanımız ve Sempozyum Başkanımız Sayın Prof. Dr. Başar CANDER’e , Acil Tıp Okulu (ATOK) Müdürü ve Sempozyum Başkanı Sayın Doç. Dr. G. Selahattin KIYAN’a, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği  Eğitim Sorumlusu Sayın Doç. Dr. İsmet PARLAK’a,

Organizasyon Komitesinde yer alan ATUDER Başdanışmanı ve Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Sayın Doç. Dr. Salim SATAR’a  Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Acil Tıp A.D Öğretim görevlisi Sayın Uzm. Dr. Yusuf Ali ALTUNCİ’ye teşekkür ederiz.

Ayrıca değerli vakitlerini, bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan bir günlüğüne dahi bizi kırmayıp uzak yerlerden gelerek çok değerli bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan hocalarımızdan;

Uzm. Dr. John FOWLER
Prof. Dr. Cuma YILDIRIM
Prof. Dr. Arzu DENİZBAŞI
Doç. Dr. A.Sadık GİRİŞGİN
Doç. Dr. Özlem GÜNEYSEL
Doç. Dr. Cenker EKEN
Doç. Dr. Murat ORAK
Yrd. Doç. Dr. Murat YÜCEL
Yrd. Doç. Dr. Mücahit AVCİL
Yrd. Doç. Dr. Funda KARBEK AKARCA
Uzm. Dr. Müge GÜLEN
ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif KARAMERCAN’a  teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu
Adına
Doç. Dr. Selahattin KIYAN
ATOK Müdürü