Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması

Önemli Duyuru : Süre Uzatımı hakkında

“Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması”na katılmak isteyen adayların,  Başvuru Koşullarını incelemeleri; Başvuru Formu’nu uygun bir şekilde hazırlamaları ve en geç 02 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar aikproje@titck.gov.tr ya da aikproje@gmail.comelektronik posta adresleri üzerinden online olarak başvurmaları gerekmektedir.

AKILCI İLAÇ KULLANIMI PROJE YARIŞMASI

Tüm dünyada olduğu gibi akılcı olmayan ilaç kullanımı ülkemizde de ciddi bir sorundur. Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerileri doğrultusunda “Akılcı İlaç Kullanımı” (AİK) programı yürütülmektedir. Bu kapsamda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)  tarafından “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Söz konusu eylem planı doğrultusunda sağlık mesleği mensuplarına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülmektedir.

Bu kapsamda TİTCK tarafından sağlık meslek mensuplarının ve sağlık meslek mensubu yetiştiren fakültelerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin AİK konusunda ilgilerini çekmek, AİK’in yaygınlaştırılması, halkta ve sağlık çalışanlarında AİK konusunda farkındalık oluşturulması için yenilikçi ve girişimci projeler/fikirler/çözümler üretmelerini sağlamak amacı ile “Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması” düzenlenmiştir.

Söz konusu yarışmaya;

1.            Ülkemizdeki ve K.K.T.C’deki Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Fakültelerinden ve Sağlık Meslek Yüksek Okullarından mezun sağlık meslek mensupları,

2.            Sağlık meslek mensuplarını yetiştiren ülkemizdeki ve K.K.T.C’deki Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri Fakültelerinde ve Sağlık Meslek Yüksek Okullarında öğrenim görmekte olan öğrenciler katılım sağlayabilir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen www.akilciilac.gov.tr web sitesini ziyaret edin.

T.C Sağlık Bakanlığı Resmi Yazı

Proje Yarışması Başvuru Koşulları

Proje Başvuru Formu

• 6th International Emergency Medicine Symposium