Bilgi

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ile Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)’nin ortaklaşa gerçekleştireceği 55. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( CPR- ACLS), 06 Nisan 2019 Cumartesi  – 07 Nisan 2019 Pazar  tarihinde ANKARA'da yapılacaktır.

Kurs 2015 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak verilmektedir. Devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve  kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara başarı belgesi verilen bir programdır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılacaktır.

Bu kursun hedefi; 2015 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağ kalım oranlarını artırmaktır.

Acil Servislerde, Kardiyoloji, Koroner Yoğun Bakım Bölümlerinde, Hızır Acil Servislerinde, ambulansta çalışan tüm hekim, teknisyen ve hemşirelerin katılması gereken bu programı en verimli biçimde sürdürmek, TKD'nin ve ATUDER'in bundan sonra da büyük öncelik verdikleri bir çalışma olmaya devam edecektir.

• Temel EKG Kursu Ankara
  • Dahili Aciller Kursu
  • ATUDER 2020 Fotoğraf Yarışması
  • 6th International Emergency & Cardiac Care Symposium