Advanced Trauma Life Support (ATLS) Kursu Antalya

Kurs hakkında genel bilgiler

Yer                                                 Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Antalya

Tarih                                              29 Temmuz 2022 Cuma - 31 Temmuz 2022 Pazar

Kayıt Bedeli                                  Tüm Branşlar için  ₺8.000,00 (SekizbinTürkLirası) KDV dâhil

Katılımcı Kişi Sayısı                     20 kişi ile sınırlıdır.

İletişim ve Kayıt                            Doç. Dr. Erdal DEMİRTAŞ          0541 857 06 44   [email protected]                                        

Kayıt için istenen bilgiler 

Adı Soyadı, Ünvanı, Çalıştığı Kurum, Cep telefonu, eposta adresi, T.C Kimlik Numarası (fatura için)

Banka hesap bilgileri   

Hesap Adı                                 Acil Tıp Uzmanları Derneği İktisadi İşletmesi 

Banka Adı                                 Yapı Kredi Bankası Hacettepe/ANKARA Şubesi 

Şube Kod                                  0483 

Hesap No                                  93715650 

İBAN                                          TR77 0006 7010 0000 0093 7156 50 

Açıklama                                Advanced Trauma Life Support (ATLS) Kursu Antalya
 

ATLS KURS ŞARTNAMESİ

ATLS (Advanced Trauma Life Support) Provider Kursu

Neden ATLS (Advanced Trauma Life Support)

İleri Travma Yaşam Desteği (ATLS), uluslararası geçerliliği olan bir kurs olup katılımcılarına travma hastalarının acil tedavisi için güvenli ve işlevsel bir metot sağlamaktadır. Aşağıdaki gerekli olan temel bilgileri amaçlar;

1. Hastanın durumunu hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirmek,

2. Hastaları önceliklerine göre resusite ve stabilize etmek,

3. Bir travma hastanın yönetiminde gerekli olan ihtiyaçlarının, tedavi olduğu hastanenin kaynaklarının ve/veya hastanın tedavisini üstlenen hekimin kapasitesini aşıp aşmadığını belirlemek,

4. Hastanın hastaneler arası veya hastane içi transferi için uygun bir şekilde düzenleme yapılmasını sağlamak,

5. En iyi hasta takibinin sağlandığından ve değerlendirme, resüsitasyon veya transfer sürecinin herhangi bir noktasında hasta tedavisinde aksama olmadığından emin olmak.

Katılım Koşulları:

1. Eğitim dili İngilizcedir

2. Tıp doktoru olmak

3. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır

4. Kurs tarihleri en az bir ay önceden duyurulur. Katılım ücreti yeni bir değişiklik yapılana kadar ₺8.000,00 (SekizbinTürkLirası) KDV dâhil olarak belirlenmiştir. Katılımcıların kurs bedellerini belirtilen hesaba aktarmaları gerekmektedir. Katılım için kayıt yaptıran katılımcıların herhangi bir nedenden dolayı vazgeçmeleri durumunda resmi olarak kurs koordinatörlerine bildirmeleri gerekmektedir.

5. Kursa katılmama durumunda ücret iadesi durumu: Katılımcılar kurs Tarihinden yirmi gün önceden için katılmama durumlarını bildirdiklerinde, toplam katılım ücretinden %50 oranında kesinti yapılacaktır. Kurs tarihine on beş gün kala kursa katılamama durumunda talep edilen katılım ücreti iadesi yapılmayacaktır.

6. Kurs sonrası yapılacak değerlendirme sınavlarında başarılı olan katılımcılar uluslararası geçerliliği olan ATLS Provider Sertifikası almaya hak kazanacaklardır. ( kursa devam zorunluğu vardır )

5. Kurs kayıt ücretini yatırmayan adaylar kesin kayıt yaptırmış sayılmayacaktır.

Katılımcıların kurs süresince;

Pandemi kurallara uyması beklenmektedir.

Kurs başlangıç ve bitiş saatlerine ders saatlerine hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.

Kurs koordinatörlüğü konaklama, ulaşım hizmeti vermemektedir.

Eğitim Yeri:  Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İletişim:

Doç. Dr. Erdal Demirtaş    0541 857 06 44  [email protected]

Cemal Utku Ağkaya           0538 067 25 99  [email protected]

Fidan Kurt                          0537 021 22 09  [email protected]

Day 1          29 July 2022 Friday
TIME Session Instructor
07:00  -  07:45 Registration & Coffee Break Coordinators: Support Staff
07.45  -  08:00 Welcome & Introduction (15mins) Course Director: Course Director  
08:00  -  08:20 Course Overview (15mins) Course Director: Course Director  
08:20  -  09:00 Initial Assessment and Management Interactive Discussion (30 Mins) Course Director: Course Director  
09:00  -  09:20 Initial Assessment Demonstration (20mins) Course Director: Course Director  
09:20  -  09:30 Critique and Discussion of Initial Assessment Demo (10 mins) Course Director: Course Director  
09:30  - 10:00 Airway and Ventilatory Management Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor  
10:00  - 10:15 COFFEE BREAK
10:15  - 10:45 Shock Assessment and Management – Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor  
10:45  - 11:15 Thoracic Trauma - Interactive Session (30mins) Instructor: instructor  
11:15  - 11:45 Abdominal and Pelvic Trauma – Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor  
11:45  - 12:15 Head Trauma - Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor  
12:15  - 12:45 LUNCH BREAK
12:45  - 12:50 Skill Station Distribution Coordinator: Course Coordinator  
12:50  - 17:30 SKILL STATIONS DAY 1
17:30  - 18:00 Pretest Discussion Instructor: Course Director 
18:00 - 18:30 Day's Summary Instructor:
Skill Stations Day 1
  Basic & Advanced Breathing Circulation Disability Pediatric Trauma Interactive
TIME Instructor Instructor Instructor Instructor Instructor
12:50 - 13:50 1-4 5-8 9-12 13-16 17-20
13:50 - 14:50 17-20 1-4 5-8 9-12 13-16
14:50 - 15:00 BREAK
15:00 - 15:30 13-16 17-20 1-4 5-8 9-12
15:30 - 16:30 9-12 13-16 17-20 1-4 5-8
16:30 - 17:30 5-8 9-12 13-16 17-20 1-4
Day 2    30 July  2022 Saturday
TIME Session Instructor
07:30 - 08:00 Check in  
08:00 - 08:30 Musculoskeletal Trauma – Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor
08:30 - 09:00 Spine and Spinal Cord Trauma – Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor
09:00 - 09:30 Geriatric Trauma (30 mins) Instructor: instructor
09:30 - 09:45 Allocation to Skill Stations
Skill Station Pediatric Airway & Adjuncts Secondary Survey Initial Assessment Pregnancy and Intimiate
TIME Instructor Instructor Instructor Instructor Instructor
09:45 - 10:45 1-4 5-8 9-12 13-16 17-20
10:45 - 11:45 17-20 1-4 5-8 9-12 13-16
11:45 - 12:45 13-16 17-20 1-4 5-8 9-12
12:45 - 13:30 LUNCH & PRAYER (45 mins)
13:30 - 14:30 9-12 13-16 17-20 1-4 5-8
14:30 - 15:30 5-8 9-12 13-16 17-20 1-4
16:20 - 16:50 Thermal Injuries – Interactive Discussion (30 mins) Instructor: instructor  
16:50 - 17:20 Transfer to Definitive Care  Interactive Discussion Instructor: Course Director  
17:20 - 17:40 Day's Summary / Review Instructor: Course Director  
Day 3      31 July  2022 Sunday
TIME Session Instructor
07:30 - 08:00 Check in
08:00 - 08:30 Triage Scenarios: 30 minutes Course Director: Course Director  
08:30 - 09:00 Questions/Answers Allocation Course Director: Course Director  
09:00 - 09:15 COFFEE BREAK (15 MIN)
  Written Test and Initial Assessment
Written Test: 90 minutes
09:15 - 10:45                 Students 1 - 10
Admin Staff
11:00 -12:30                Students 11- 20  
Patient 1:      Instructor Patient 3:   Instructor
Patient 2:      Instructor Patient 4:   Instructor
Patient 5:      Instructor  
10:45-11:00 Students 1-10 BREAK
10:45-11:00  Students 10-20 BREAK
12:30  - 13:00 Remediation if needed    
13:00 - 14:00 Postcourse Faculty Meeting (30mins) All Faculty  
14:00 - 15:00 Results & Certificates Course Director: Course Director
15:00 - 16:00 Akılcı ilaç Kullanımı All Faculty  

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ