İKYD Kurs Tarihleri

2020 Yılında Güncellenen American Heart Association (AHA) resüsitasyon Kılavuzunu indirmek için tıklayınız.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) 'in 61. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( CPR- ACLS), 12 Mart 2022 Cumartesi - 13 Mart 2022 Pazar  tarihinde Trabzon da  yapılacaktır.

Kurs 2020 yılında güncellenen  American Heart Association (AHA) yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak verilmektedir. Devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve  kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara başarı belgesi verilen bir programdır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılacaktır.

Bu kursun hedefi; 2020 yılında güncellenen American Heart Association (AHA)  yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağ kalım oranlarını artırmaktır.

Acil Servislerde, Kardiyoloji, Koroner Yoğun Bakım Bölümlerinde, Ambulansta çalışan ATT, Paramedik ve hemşirelerin katılması gereken bu programı en verimli biçimde sürdürmek, ATUDER'in bundan sonra da büyük öncelik verdiği bir çalışma olmaya devam edecektir.

61. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (CPR- ACLS)

12 Mart 2022 Cumartesi - 13 Mart 2022 Pazar

Trabzon